Deel 2. Zelfstandig handelaar: een uitstervend ras?

[cs_section style=”margin: 0px; padding: 45px 0px; “][cs_row style=”margin: 0px auto; padding: 0px; ” inner_container=”true”][cs_column style=”padding: 0px; ” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/1″][x_custom_headline level=”h2″ looks_like=”h3″ accent=”false”]Deel 2. Zelfstandig handelaar: een uitstervend ras? [/x_custom_headline][x_custom_headline level=”h5″ looks_like=”h6″ accent=”false”]Technische vooruitgang ten spijt[/x_custom_headline][cs_text text_align=”justify-text”]De financiële markt is de laatste jaren transparanter geworden, waar de toegang tot relevante informatie breder en sneller verkrijgbaar is. Maar ondanks geavanceerde handelsplatforms van brokers en banken — waarmee zowel technisch als fundamenteel een strategie kan worden ontwikkeld en ‘onderbouwd’ — is het er de afgelopen tijd niet makkelijker op geworden om het hoofd te bieden aan alle uitdagingen in de financiële handel. Door een combinatie van factoren wordt de voorspelbaarheid en logica van koersontwikkelingen in de markt meer en meer op de proef gesteld. [/cs_text][x_custom_headline level=”h5″ looks_like=”h6″ accent=”false”]Valkuilen op de handelsroute
[/x_custom_headline][x_image type=”none” src=”https://laurois.nl/wp-content/uploads/2017/01/valkuilen-III-2.png” alt=”” link=”false” href=”#” title=”” target=”” info=”none” info_place=”top” info_trigger=”hover” info_content=”” style=”width:100%; max-width:100%”][cs_text text_align=”justify-text”]Voortdurende onrust in het Midden-Oosten, vluchtelingenstromen – en opvang in Europa, een hard of soft landing in China, mindere groeicijfers en lage rentevoeten zijn algemene voorbeelden van onzekerheid. Tel daarbij de vorig jaar specifiek ontstane nervositeit rondom de Brexit en de Amerikaanse verkiezingen op en de cocktail van vertwijfelende externe factoren wordt bitter. Maar vooral het beleid van centrale banken alsook de uitspraken van hun leden en politici maken de potpourri zelfs tot een giftig ratjetoe. Dat komt de markt, de volumes en de marktliquiditeit op zijn zachts gezegd niet ten goede.

Niet voor niets maakte BinckBank recent bekend dat over de eerste drie kwartalen van 2016 het transactievolume 21 procent lager lag dan in het jaar daarvoor. Zwitserlands grootste bank UBS waarschuwde in mei vorig jaar al dat abnormaal lage transactievolumes de rest van het jaar de hele bankensector zouden raken.

Ook door interne factoren bij de deelnemers binnen het speelveld van de financiële markt is het slechts voor weinigen weggelegd om succesvol te zijn — en voor langere tijd te blíjven — als zelfstandig handelaar. Algoritme trading waar met behulp van wiskundige modellen de aan- en verkoopmomenten worden bepaald en high frequency trading (flitshandel) versterken de volatiliteit binnen zeer korte tijd.

Hierdoor neemt de intensiteit en snelheid van de koersbeweging door een soort self-fulfilling prophecy steeds harder toe en kan zelfs de meest gedisciplineerde handelaar volledig uitgeschakeld worden.
[/cs_text][/cs_column][/cs_row][/cs_section]

By | 2017-01-27T17:21:42+02:00 januari 20th, 2017|Blog|Reacties uitgeschakeld voor Deel 2. Zelfstandig handelaar: een uitstervend ras?

About the Author: